Hej Världen!

Dagny Carlsson 103 år, SVTs program "Livet börjar vid hundra" 150827
Dagny Carlsson 103 år, SVTs program ”Det är inte så dumt att bli gammal” 150827 del 1

Välkommen till mitt första inlägg! Ja min helt egna blogg där mina tankar, idéer och känslor kommer att målas ut till tavlor och berättelser, korta och långa. Nödvändiga eller också helt onödiga. Helt enkelt skrivs det som faller mig in. Just i skrivande stund eller som legat och tryckt, men nu kommer ut.

Hej Världen! Ja den titeln stod redan här och jag tyckte den passade bra. Väldigt bra, för det är ju som en egen värld här i cyberrymden. Och för mig är det här en ny värld! Visst har jag läst någons blogg här och var. Ofta har det då gällt pyssel, mat, hälsa, handarbete eller odling och trädgård. Min senaste blogg-upptäckt var ändå den som var den mest spännande och faktiskt orsaken till att jag faktiskt kom till skott nu, med en egen blogg. Det var SVTs dokumentär om Dagny Carlsson, världens äldsta bloggerska, hela 103 år gammal! (Kan hon kan nog jag…) Denna fantastiska kvinna, bjöd på sig själv och inspirerar alla, oavsett ålder. Min 15-åriga dotter och min man satt som klistrade vid min sida. Åsså jag, som ena stunden satt och skrattade åt hennes franka och humoristiska framtoning men blev samtidigt tårögd, för jag förstår att hon inte alltid haft ett roligt liv med egna val. Men en viss känsla fick jag för denna rara dam, som klivit ur rollen som en grå liten mus, som hela tiden vetat sin plats. Nu har denna gråhåriga dam blivit så färgstark och levnadsglad att hon tar för sig av livet och dess äventyr och roligheter och struntar i vad som kan ses som normalt för en dam i hennes ålder. Hon påminner så mycket om min farmor Astrid, som var på god väg mot 100 år. Hon touperade och blekte sitt hår själv, hon använde läppstift och mascara, och kjol kommer jag knappt ihåg att hon haft någonsin, utan byxor var hennes melodi. Hon gick alltid med stora solglasögon utomhus och hade sin speciella jargong, sina uttryck och sin humor. Hon måtte ha gräddat flest pannkakor i hela världen och hon var många barns extramamma. En riktig krutgumma, som var så otantig att man häpnade. Ingen kunde tro att hon var så gammal som hon var. Härligt med kvinnor som inspirerar! Önskar att många flickor idag fick lite av den jävlar-anamma-andan som de här kvinnorna förmedlat. Flickor/tjejer av idag behöver förebilder, inte ytliga blogghoror, (bloggerskor som säljer själen, inget annat)  som säljer in sponsrade prylar hos följarna eller Hotell Paradise-offer, utan kvinnor, gamla som unga med sunt förnuft och egenvärde. Kan jag inte bli det för fler, önskar och hoppas jag iallafall att jag är det för mina döttrar.

Här finns också länk till Dagnys program och länk till hennes blogg för hugade spekulanter! :)

Kärlek till alla! <3

Publicerat av

BettyBlue

Har levt hela mitt liv i södra Dalarna och norra Västmanland. När jag gick på gymnasiet så drömde jag om att upptäcka en skapande värld av textil. Jag ville bli kläddesigner. Jag har gått textila utbildningar, men då, i ungdomens dagar efter att ha läst den mycket teoretiska 3-åriga naturvetenskapliga utbildningen på gymnasiet kändes det som att det blev svårt att fokusera på den lekstuga som jag upplevde det var med skapandet. Det var inte på riktigt. Sen ramlade jag in i ekonomins och siffrornas värld igen och det kändes så bra att det var där jag stannade. Fortfarande drömmer jag om att skapa men mer för min egen skull än för att visa upp på modepodierna i Stockholm, London och Paris. Skapandet idag kan ta sig många former och fantasin blommar och lever vidare... Jag lär mig något varje dag, litet eller stort. Livet är en ständig pågående skola. Att resa är att berikas, bredda vyerna och livet i sig själv är en resa. Därför såg jag Dagny Carlsson 103-årig bloggerska, som ett bevis på det! Livet är inte slut för att du blir gammal. Du kan t.o.m. lära dig helt nya saker och utmana dina tidigare rädslor och gränser. Vilken inspirerande upptäcktsresa i sig själv! Peace, Love & Respect!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *